Анита Рупова
Графичен дизайнер

Аз съм графичен дизайнер базиран във Виена, Австрия.
Завършила съм графичен дизайн и визуална комуникация в “Die Graphische” през 2018 и оттогава помагам на хора и бизнеси да намерят точния за тях дизайн на своя продукт и визиаулно представяне на техния бизнес.
Запазвам баланса между дигиталния и аналогов свят, като високо ценя комуникацията с клиенти си в процеса на решение на техния казус.

Образование и опит

03/2020-настояще
графичен дизайнер на свободна практика
виена, австрия

Помагане на хора и бизнеси да намерят точния дизайн за техния продукт или бизнес. Работа в сферата на бранд идентичност, уеб дизайн, UI и реклама.

10/2020-настояще
графичен дизайнер на свободна практика към “Compass Innovation”
Виена, Австрия

Графичен дизайн на свободна практика в креативна и иновативна дигитална start-up агенция. Нашият екип създава визуални и устойчиви концепции за бизнеси, като ги подкрепя и консултира по техния път. Фокусът на агенцията е основно върху гастрономията и туризма, като с това не се ограничава. Нашата цел е да създаваме продукти, които са насочени към потребителя.

06/2019-03/2020
Графичен дизайнер в “Culinarius Media”
виена, австрия

Culinarius Media е австрийско онлайн списание, което е фокусирано върху високия клас гастрономия. В малък екип ние създавахме различни кампании в социалните мрежи, рекламни материали за нашите клиенти и организирахме големи събития като “Седмица на ресторантите”.

06/2018-08/2018
практика по графичен дизайн в “идея дизайн”
софия, българия

Идея Дизайн е малко студио в София, което е фокусирано върху създаване на брандинг и опаковки за различни бизнеси в България. Имах възможността да работя върху различни проекти, като някои от тях бяха одобрени и реализирани. За мен беше предизвикателство да работя за първи път като графичен дизайнер с кирилица и да науча нови техники в процеса на работа.

03/2018
графичен дизайнер на свободна практика към BSEEN Live
виена, австрия

По времето на обучението си в Австрия имах възможността да изпробвам работа на свободна практика към start-up BSEEN, като създавах рекламни (Рол банери, брошури, стикери и каталози за събития и конференции.

2016-2018
Висш графичен федерален образователен и изследователски институт
“Die Graphische”
графичен дизайн и визуална комуникация
виена, австрия

I explored graphic design characteristics and learned Adobe Creative Suite in a full time 2-year course. The class was made up of more than 10 subjects every semester all with a focus around graphic design, specifically aspects of web and analogue practices, using real world practices.
По време на обучението в държавния институт “Die Graphische” във Виена имах възможността да се докосна до различните начинания в графичния дизайн и да се уча върху Adobe пакета в продължение на две години.

 

Публикации

Духът на Плевен
БТА
Frog News
Градът